Français

THE Base CUP

Terug 17.04.2014

Chistophe Beghin komt thuis in Brussel

Naast Maxime De Zeeuw Van Port of Antwerp Giants, is er nog een andere speler die tijdens de The Base Cup te Paleis 12 een thuiswedstrijd speelt in Brussel: Christophe Beghin van Belgacom Spirou. Christophe groeide op in St.-Agatha Berchem en Molenbeek en ging naar school in het Emile Bockstael Atheneum te Laken op enkele honderden meters van de Heizel. “Het is leuk om terug te keren naar de plaats waar ik mijn kinderjaren doorbracht” vertelt de Charleroi-speler. “Ik ben vooral tevreden dat het basketbal een heropleving kent in Brussel.  Dat is belangrijk. Basic-Fit Brussels is erbij gekomen in de Ethias League en naar wat ik vernomen heb, wil de club zich verder ontwikkelen. Dit is heel positief, net als deze nieuwe formule voor de Beker van België. Ik denk wel dat het grote publiek wat tijd nodig heeft om hierin mee te gaan, maar zelf vind ik het een superidee. Er wordt over gesproken in de media en dat hebben we nodig.”

Sportief gezien zal de halve finale tegen Port of Antwerp Giants niet gemakkelijk worden. “We hebben tweemaal zwaar verloren van hen dit seizoen” geeft Beghin toe. “We zullen proberen om hen te counteren. We weten hoe, maar het uitvoeren op het terrein is nog een ander paar mouwen. Onze ploeg draait beter de laatste paar weken, maar onze nederlaag op Leuven toont aan dat we nog steeds niet constant genoeg presteren. We moeten in staat zijn om 40 minuten lang goed te spelen. Dit zal alleszins broodnodig zijn willen we Antwerpen kloppen en ook daarna nog prijzen pakken.”

Deze wedstrijd in Brussel betekent meteen ook de terugkeer van Beghin op het parket na een afwezigheid van 6 weken. “Ik zit nog steeds met een barstje in de hand en de dokters zeggen dat er 6 maanden moeten over gaan vooraleer dat volledig genezen is. Maar ik voel me klaar om in een nieuwe rol te spelen: gedurende enkele minuten alles geven om onze andere grote jongens de tijd te gunnen wat te rusten.”